3. januára

NAJSVÄTEJŠIEHO MENA JEŽIŠ

Ľubovoľná spomienka

 

ÚVODNÝ SPEV

Na meno Ježiš nech sa zohne každé koleno v nebi, na zemi i v podsvetí a každý jazyk nech vyznáva, že Ježiš Kristus je Pán na slávu Boha Otca.

 

MODLITBA DŇA

Bože, ty si dal základ spásy ľudského pokolenia vo vtelení tvojho Slova; * udeľ svojmu ľudu milosrdenstvo, o ktoré ťa prosí, — aby všetky národy spoznali, že niet iného mena, ktoré sa má vzývať, iba meno tvojho Jednorodeného. Lebo on je Boh a s tebou žije a kraľuje v jednote s Duchom Svätým po všetky veky vekov.

 

SPOLOČNÉ MODLITBY

Bratia a sestry, vzývanie Ježišovho svätého mena je najjed­noduchším spôsobom ustavičnej modlitby. V pokore prosme Pána a volajme:

(Ježišu, Syn Otca, vyslyš naše prosby.)

·        Ježišu, na tebe spočinul Duch Pána; daj, aby Duch Svätý viedol tvoju Cirkev k obnove a svätosti.

·        Ježišu, Dobrý pastier, pomáhaj pastierom Cirkvi, aby svojím postojom a príkladom viedli veriacich do Božieho kráľovstva.

·        Ježišu, Boh pokoja, daruj všetkým národom svoj pokoj, aby žili v bezpečí a bratskom porozumení.

·        Ježišu, naša cesta a náš život, ukáž mladým cestu, ktorú si každému z nich určil a pomôž im, aby šli po nej a boli šťastní.

·        Ježišu, obraz Otca, daj, aby sme stále mali bázeň pred tvojím svätým menom a zároveň ho milovali.

·        Ježišu, žiara večného svetla, prijmi na svadobnú hostinu aj tých zosnulých, na ktorých si nik osobitne nespomína.

Pane Ježišu, prijmi naše prosby a príď k nám s hojnou milosťou, aby sme skrze teba mohli prísť k Otcovi. Ty žiješ a kraľuješ na veky vekov.

 

NAD OBETNÝMI DARMI

Otče, prinášame ti dary, ktoré si nám udelil vo svojej štedrosti; * ty si dal Kristovi poslušnému až na smrť spásonosné meno: — prosíme ťa, ochraňuj nás silou jeho mena. Lebo on žije a kraľuje na veky vekov.

 

SPEV NA PRIJÍMANIE

Pane, náš Vládca, aké vznešené je tvoje meno na celej zemi!

 

PO PRIJÍMANÍ

Pane, obeta, ktorú sme prijali a ktorú sme priniesli tvojej velebnosti na počesť Kristovho mena, * nech nám, prosíme, hojne vleje tvoju milosť, — aby sme sa radovali, že aj naše mená sú zapísané v nebi. Skrze Krista, nášho Pána.