16. júl

Prebl. Panny Márie Karmelskej,

ľubovoľná spomienka

 

Sväté písmo ospevuje krásu Karmelu, kde prorok Eliáš bránil čistotu viery Izraela v živého Boha. V 12. storočí sa na tento vrch utiahlo niekoľko pustovníkov. Neskôr založili rehoľu, v ktorej vedú pod ochranou svätej Bohorodičky Márie kontemplatívny život.

 

MODLITBA DŇA

Veľký a svätý Bože, nech nám pomáha na životnej púti mocné orodovanie slávnej Panny Márie, aby sme pod jej ochranou bezpečne došli k vrcholu dokonalosti, k Ježišovi Kristovi, ktorý je Boh a s tebou žije a kraľuje v jednote s Duchom Svätým po všetky veky vekov.

 

PROSBY

Bratia a sestry, naša nebeská matka Mária, hviezda z hory Karmel, nás povzbudzuje v úsilí o spásu. Prosme Pána, aby vypočul jej príhovor a dával nám potrebnú milosť na spásu.

(Volajme: Na príhovor svojej Matky vyslyš nás, Pane.)

·        Ježišu, na príhovor svojej matky, kráľovnej posvätného škapuliara, daruj Cirkvi dostatok kňazských, rehoľných a misijných povolaní.

·        Ježišu, na príhovor svojej matky, nevyčerpateľnej studnice milosrdenstva, daj svetlo Ducha Svätého všetkým našim predstaveným.

·        Ježišu, na príhovor svojej matky, posily vo všetkých trápeniach, vlievaj svoju lásku a vzájomné porozumenie rodinám, ktoré trpia a rozpadajú sa.

·        Ježišu, na príhovor svojej matky, ochrankyne tých, ktorí nosia posvätný škapuliar, buď našou útechou a nádejou v pokušeniach.

·        Ježišu, na príhovor svojej matky, útechy v hodine smrti, pomáhaj našim zomrelým (M.) dosiahnuť večnú radosť u nebeského Otca.

Najláskavejší Ježišu, v tvojej matke Márii máme posilu v nebezpečenstvách a vieme, že sme milovanými Božími deťmi; prosíme ťa, vypočuj naše volanie k tebe a posilňuj nás vo vytrvalosti v službe Bohu. Lebo ty žiješ a kraľuješ na veky vekov.

 

Spoločná časť Panny Márie