21. júl

Sv. Vavrinca z Brindisi, kňaza a učiteľa Cirkvi,

ľubovoľná spomienka

 

Narodil sa roku 1559. Vstúpil ku kapucínom, kde spolubratov vyučoval teológiu a zastával rôzne úrady. Ako neúnavný a úspešný kazateľ precestoval Európu. Napísal veľa diel na objasnenie viery. Zomrel v Lisabone roku 1619.

 

MODLITBA DŇA

Všemohúci Bože, svätému Vavrincovi z Brindisi si udelil ducha rady a sily, aby ako kňaz a učiteľ svätej náuky šíril slávu tvojho mena a zachraňoval duše; na jeho príhovor aj nás osvieť svojím Duchom, aby sme poznali svoje poslanie a s tvojou pomocou ho aj spĺňali. Skrze nášho Pána Ježiša Krista, tvojho Syna, ktorý je Boh a s tebou žije a kraľuje v jednote s Duchom Svätým po všetky veky vekov.

 

PROSBY

Bratia a sestry, povzbudení životom svätého kňaza Vavrinca z Brindisi, učiteľa Cirkvi, modlime sa k nebeskému Ot­covi a zjednoťme sa v duchu pravdy.

(Volajme: Bože, vypočuj nás.)

·        Modlime sa za celú Cirkev, aby kráčala cestou evanjelia a ďakovala za Kristovu vykupiteľskú obetu.

·        Modlime sa za všetky národy, aby mali úctu k ľudskému životu a nasmerovali svoje kroky k večnému nebeskému kráľovstvu.

·        Modlime sa za spisovateľov, aby slovami vyjadrovali pravdy života a zachovávali mravné i duchovné hodnoty.

·        Modlime sa za chorých, aby čítaním duchovnej literatúry našli posilu vo svojom utrpení.

·        Modlime sa za naše (farské) spoločenstvo, aby malo v úcte svojho duchovného pastiera a podporovalo ho modlitbami.

·        Modlime sa na našich zomrelých (M.), aby boli pripočítaní k zástupom blažených vo večnom nebeskom príbytku.

Pane a Bože náš, ty si najvyššia pravda a nekonečné dobro; vypočuj naše modlitby a prebývaj medzi nami, aby sme ťa stále viac mohli spoznávať a hlbšie milovať. Skrze Krista, nášho Pána.

 

Spoločná časť:

-         Duchovných pastierov

-         Učiteľov Cirkvi