31. júla

SV. IGNÁCA Z LOYOLY, KŇAZA

Narodil sa roku 1491 v Loyole v Cantabrii v Španielsku. Žil na kráľovskom dvore a bol vojakom. Keď sa obrátil k Bohu, v Paríži vyštudoval teológiu a zhromaždil okolo seba prvých spoločníkov, s ktorými potom v Ríme založil Spoločnosť. Má za sebou plodný apoštolát spismi a výchovou žiakov, ktorí sa veľmi zaslúžili o obnovu Cirkvi. Zomrel v Ríme roku 1556.

 

Nech sa na meno Ježiš zohne každé koleno v nebi, na zemi i v podsvetí a každý jazyk nech vyzná na slávu Boha Otca: Ježiš Kristus je Pán.

 

MODLITBA DŇA

Všemohúci Bože, svätého Ignáca z Loyoly si povolal, aby šíril väčšiu slávu tvojho mena; * vrúcne ťa prosíme,daj, aby sme podľa jeho príkladu a s jeho pomocou bojovali dobrý boj na zemi a spolu s ním dostali veniec slávy v nebi. Skrze nášho Pána Ježiša Krista, tvojho Syna...

 

PROSBY

Bratia a sestry, Boh poslal na svet svojho Syna, aby roz-nietil oheň lásky v ľudských srdciach. Prosme Pána, aby sa oheň, ktorý horel v srdci svätého Ignáca, šíril po celom svete.

·        Pane, daruj všetkým kňazom ducha poslušnosti a úcty voči námestníkovi Ježiša Krista, pápežovi M.

·        Daj, aby všetky národy videli v tvojej Cirkvi duchovnú oporu a spoločenstvo lásky a pokoja.

·        Pomáhaj všetkým misionárom, aby svetlo evanjelia zažiarilo po celom svete.

·        Sprevádzaj všetkých, ktorí sa zúčastňujú duchovných cvičení, aby tento čas milosti využili na obnovu svojho duchovného života.

·        Pane, nauč nás modliť sa i rozjímať a roznieť v našich srdciach lásku k tebe.

Pane Ježišu, ty posielaš svojej Cirkvi vynikajúcich mužov v pravom čase; vypočuj naše prosby a daj, aby sme všetko robili na väčšiu Božiu slávu. Lebo ty žiješ a kraľuješ na veky vekov.

 

NAD OBETNÝMI DARMI

Pane a Bože náš, * láskavo prijmi obetné dary, ktoré ti prinášame pri oslave svätého Ignáca,a daj, aby nás posvätilo v pravde eucharistické tajomstvo, ktoré si ustanovil za prameň všetkej svätosti. Skrze Krista, nášho Pána.

 

SPEV NA PRIJÍMANIE

Pán Ježiš hovorí: Oheň som prišiel vrhnúť na zem; a čo chcem? Len aby už vzplanul.

 

PO PRIJÍMANÍ

Láskavý Otče, priniesli sme ti obetu chvály a ďakujeme ti, že si svojej Cirkvi dal svätého Ignáca; * prosíme ťa, nech nás Eucharistia posilňuje,aby sme všetko konali na tvoju väčšiu slávu a mohli ťa večne chváliť v nebi. Skrze Krista, nášho Pána.