16. október

Sv. Margity Márie Alacoque, panny,

ľubovoľná spomienka

 

Narodila sa roku 1647 v Autunskej diecéze vo Francúzsku. Prijali ju medzi sestry Navštívenia v Paray–le–Monial, kde obdivuhodne rýchlo napredovala na ceste dokonalosti. Dostala mystické zjavenia, najmä o úcte Ježišovho Srdca, a veľmi sa zaslúžila o zavedenie jeho úcty v Cirkvi. Zomrela 17. októbra 1690.

 

MODLITBA DŇA

Milosrdný Bože, ty si dal svätej Margite nazrieť do tajomstva lásky tvojho Syna, ktorá prevyšuje všetko poznanie; prosíme ťa, aj nám daruj svojho Ducha, aby sme poznali Kristovu lásku a mali účasť na bohatstve tvojho božského života. Skrze nášho Pána Ježiša Krista, tvojho Syna, ktorý je Boh a s tebou žije a kraľuje v jednote s Duchom Svätým po všetky veky vekov.

 

PROSBY

Bratia a sestry, spomíname si na svätú Margitu, ktorej Pán Ježiš zjavil bohatstvá lásky svojho srdca. Modlime sa s dôverou:

·        Modlime sa za biskupov, kňazov a diakonov, aby všetkým ľuďom zjavovali lásku Ježišovho srdca.

·        Modlime sa za celý svet, aby objavil žriedlo lásky a pokoja, ktorým je Ježišovo srdce.

·        Modlime sa za ľudí, ktorí dlho nepristúpili k sviatostiam, aby našli cestu k Ježišovmu srdcu a zverili sa Božiemu milosrdenstvu.

·        Modlime sa za mladých ľudí, aby dokázali odpovedať na Božie volanie na kňazstvo a zasvätený život.

·        Modlime sa kresťanov, ktorí si konajú pobožnosť prvých piatkov, aby úprimným pokáním a prijímaním Eucharistie rástli v milosti.

·        Modlime sa za seba samých, aby sa na nás bohato naplnili prisľúbenia Ježišovho srdca zjavené svätej Margite.

Milosrdný Bože, vyslyš naše prosby a daj, aby nás úcta Najsvätejšieho Srdca Ježišovho duchovne obohacovala a zaistila nám večný život. Skrze Krista, nášho Pána.

 

Spoločná časť:

-         panien

-         rehoľníkov