12. december

Prebl. Panny Márie Guadalupskej,

ľubovoľná spomienka

 

PROSBY

Bratia a sestry, Pán Ježiš nám dal Pannu Máriu za nebeskú Matku, aby bola našou ochrankyňou a sprostredkovateľkou jeho milostí. Na jej príhovor prednesme Pánovi svoje prosby.

(Volajme: Pane, vyslyš nás.)

·        Za Svätého Otca, biskupov a kňazov, aby podľa príkladu nebeskej Matky zostali verní svojmu povolaniu a poslaniu, prosme Pána.

·        Za všetok Boží ľud, aby úprimne nasledoval príklad Panny Márie v ochotnom počúvaní a uskutočňovaní Božieho slova, prosme Pána.

·        Za národy Latinskej Ameriky, aby sa vo všetkých svojich ťažkostiach s dôverou utiekali pod ochranu Panny Márie Guadalupskej, prosme Pána.

·        Za ľudí, ktorí zatiaľ nespoznali svetlo evanjelia, aby s ochotným srdcom prijali radostnú zvesť o spáse a stali sa súčasťou tajomného Kristovho tela, prosme Pána.

·        Za nás tu zhromaždených, aby sme podľa vzoru Panny Márie, ktorá sa modlila vo večeradle spolu s apoštolmi, vytvárali pravé bratské spoločenstvo, prosme Pána.

Pane Ježišu, prosíme ťa, vypočuj naše pokorné prosby i láskavo daj, aby rástla naša úcta k Panne Márii, ktorá je Matkou všetkých, ktorí dúfajú v teba. Lebo ty žiješ a kraľuješ na veky vekov.

 

 

spoločná časť Panny Márie